Spicivel rallyról, rallycrossról

Eger után, Máriapócs előtt… Két nagyinterjú, egyben!
Rally

Majd most, a napokban a rallycrossról, hiszen hétvégén a máriapócsi húsvéti fesztiválon először debütál ebben a sportágban. Érdemes végigolvasni mindkét interjút…

Ahogyan Spici fogalmazott az elején: “egy kormányközi egyeztetést hamarabb összehozunk, mint ahogy erre a beszélgetésre sort tudtunk keríteni”. Nem volt egyszerű Spicit szóra bírni, de végül mégis sikerült, aki idén hazai vizekre evezett újra, ám az első futam balszerencsésen végződött, hiszen már az első napon kiállásra kényszerültek a váltó hibája miatt.

Milyen az autó?

Pillanatnyilag még a gyermekbetegségeit éli… Ha majd belekerül az R4-es kit, onnan kezdve lesz majd abszolút versenytársa a többi autónak. Nagyon meg fogja gyorsítani, le tudunk majd menni a homológ súly környékére, szélesebb lesz a futóműve, tehát tényleg nagyon a jövőbe mutat! Úgy érzem, hogy egy-két versenyen belül sokkal gyorsabb tud majd lenni, mint a mostani “top kilencesek”, hiszen azok a csúcsra vannak járatva, ebben az autóban pedig még óriási lehetőségek vannak, aminek a kiaknázásában az MML Sportnak óriási tekintélye és a legtöbb tapasztalata van. Az ő segítségükkel mi is fogunk tudni gyorsulni!

Mikor kerül bele az R4-es kit az autóba?

A napokban lesz kész az első kit sorozatgyártásban és akkor rögtön érkezik, és építik is bele. Miskolc Rally-n már mindenképp azzal megyünk.

Bár sokat nem mentetek, mennyire sikerült összeszokni az új navigátoroddal?

Számomra egy nagyon-nagyon kellemes meglepetés volt! Már a felkészülés során is éreztem, hogy rettentően céltudatos személy. Nem új ez az ismeretség közöttünk, hiszen már a régi csapatomnál is együtt dolgoztunk, sőt, azt hiszem, hogy a rallye iránti igazi megfertőzése is hozzám köthető, hiszen az első kilométereit velem tette meg egy Szilveszter Rallye-n, ahol sikerült nyernünk is. Remélem ez a jövőbe is mutat majd, hogy ismét tudunk majd együtt nyerni! 🙂 Tényleg jól dolgozott és maximálisan odateszi magát, mind navigátorként, mind csapattagként. Komoly fizikai és mentális felkészülést végez, és emellett 100 %-osan ott van mellettem és velem a tréningen is.

Milyen volt ez a verseny, ameddig Ti láttátok?

Maga a verseny szerintem nagyon jó volt. Én inkább a verseny előtti dolgokat látom kaotikusnak és ez nem a verseny rendezőjén múlott, hogy ilyen volt, ilyenné tették és ilyenné vált. Úgy gondolom, hogy óriási problémák vannak a szövetségben és a szakágban, ezeket jó lenne végérvényesen a helyére tenni, és jó lenne, ha egyenlő pályákon, egyenlő esélyekkel indulhatnának a versenyzők a futamokon, nem pedig részrehajlások lennének, mint ahogy ez a verseny elején és végén is abszolút kidomborodott.

Hogyan tovább?

Elkészül az R4-es autó és akkor mindenféleképpen szeretnénk egy nagyobb tesztet. Gondolkodtunk most itt, Egerben is, hogy cserélünk egy váltót és akkor a második napon szuperralizunk, de nem láttam értelmét, hiszen az autónak minden paramétere megváltozik hamarosan, így az itt begyűjtött tapasztalatokat úgysem tudtuk volna felhasználni. Emiatt az esti megbeszélésen úgy döntött a csapat, hogy inkább csinálunk egy 1-2 napos nagy tesztet a Miskolc Rally előtt, ahol már az R4-es autót tesztelhetjük és azoknak a beállításait fogjuk kitapasztalni, finomítani.

Más felkészülést igényel tőled ez az egynapos futam?

Nem hiszem, hiszen én tavaly nagyon jól hozzászoktam az ilyen futamokhoz Romániában. Reggel elindultunk és estig, egy nap alatt letudtuk az egész versenytávot. Számomra ez egyáltalán nem rossz. Akkor okozhat ez hátrányt, ha az ember ballábbal kel fel, mert akkor nincs másnap, nincs lehetőség a javításra. Maximális koncentrációt igényel az egynapos futam és megfelelő felkészülést természetesen, hiszen azon az egy napon kell eldönteni mindent.

Teljesen pozitívan ítéled meg, hogy egy nap alatt lezajlik a verseny?

Teljesen, és úgy gondolom, hogy a mai világban, amikor a költségmegtakarítás az elsődleges tényező, mindenképp szem előtt kell tartani ezeket a tényezőket is. Nem mindegy, hogy hány napig kell elszállásolni a csapatot, de a verseny rendezőjének is sokkal költségtakarékosabb így, hiszen kevesebbe kerül a mentő, a rendőr, a pályazár, pályabérlet, stb. Mindenhol a költségek óriási csökkenésével lehet így számolni, és ez a mai világban nagyon fontos, hogy megtudjuk őrizni ezt a sportot a maga valójában!

Legutóbbi beszélgetésünkkor, szinte semmiről nem tudtál érdemben nyilatkozni, így újra megkérdezem: mi lesz veled idén?

Mindenképpen teljes szezont versenyzünk a hazai bajnokságban, emellett 2-3 romániai futamot is tervezünk. Terveink között szerepel még vagy egy világbajnoki, vagy egy IRC futamon is rajthoz állni, de ennek a tárgyalása még folyamatban van.
A rallycross szakágban pedig szintén a teljes bajnoki szezonban szeretném megmérettetni magam. Óriási kihívás ez számomra, hiszen abban a szakágban még soha nem versenyeztem. A rallycross nagyon-nagyon tetszik, dinamikusan fejlődő és minden szempontból nagyon eladható sport, hiszen a zártpályás versenyeknek egyre nagyobb nézőközönsége van. Sok visszatérő van a rallycross szakágon belül is, magyar bajnokok térnek vissza, nagyon komoly technikákkal. Majd meglátjuk, hogy mire leszünk ott képesek! Ez a rallycross olyan nekem, mintha a Ferrari Kupát és a Rallye-t összegyúrnám, hiszen egyszerre sokan rajtolunk, de van benne egy kis ralizás is!

Zárásként pedig…

Jöhet az a rész, mint az Oscar-díj átadáson 🙂 Mindenkinek nagyon köszönök mindent! Sokan vannak – szerencsére – akik még bíznak bennem és ezért tényleg nagyon hálás vagyok! Köszönöm a versenyre kilátogató nézőknek azt, hogy még kitartanak emellett a sportág mellett!
Én pedig köszönöm Neked, hogy a nagy pörgés közepette mégiscsak sikerült beszélnünk! 🙂

Rallycross

Spici, az elsőbálozó

Nem először beszélgettem Spicivel, de a rallycrossról mindenképp. Rögtön mentegetőzésbe is kezdtem, hogy nem igazán vagyok otthon a témában, de ő megnyugtatott, hogy „Kezet foghatunk akkor, mert én is csak okosan pislogok!” Spici élete első rallycross futamára készül a húsvéti hétvégén, az előkészületeket már megkezdték és most már ő is kíváncsian várja, hogy mit is rejteget ez a sportág számára.

Hogy állsz a felkészüléssel?

Voltunk lenn múlt hétvégén tesztelni a Rabócsi Ringen, ahol egyrészt a pályával, másrészt az új autóval is ismerkedtem. Többen is a segítségemre voltak, Rabócsi Tibi is nagyon kedves volt és segített a pálya megismerésében, valamint Mózer Attila is.

Eddig ismeretlen volt a pálya számodra?

Még 2002-ben mentem rajta egy rallye prológot sötétben, ráadásul az nem ezen a nyomvonalon volt. Abszolút másra emlékeztem a pályát illetően, de nem egy annyira bonyolult pálya, hogy ne lehetne megtanulni, de nyilván aki évek óta ezen versenyzik, annak számottevően könnyebb lesz.

Milyen az autó?

Egy Mitsubishi Evo VIII-as, a supercars szabályok szerint építve, négykerék meghajtású, 5-6 száz lóerő között van valahol a teljesítménye. Evo VIII-asból lett rallycross autónak építve, és bár nem egy kifejezetten csúcskategóriás kocsi, de én úgy gondolom, hogy nagyon nagy élmény és egész gyorsan lehet vele itt autózni.

Milyen céllal vágsz neki az első futamnak?

Elsődlegesen az időmérő futamokon próbálok meg minél jobban szerepelni, valamint megkóstolom ennek a sportágnak a feelingjét, hiszen itt elég komoly csaták szoktak lenni! Kíváncsian várom azt, hogy milyen, mikor egyszerre majd többen elrajtolunk a pályán és nem csak az ideális nyomvonalon tudok menni, hanem többen leszünk, akik erre törekszünk, hogy ott mehessünk. Kemény párharcok és csaták alakulnak majd ki, az biztos!

Milyen a mezőny?

Van egy nagy visszatérője is a szakágnak, egy top kategóriás autóval, Révész Tomi, de nyilván ott vannak azok is, akik többszörös magyar bajnokok, úgyhogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgom, nem mehetek feltartott kézzel a csatába. Biztos vagyok benne, hogy “kis újoncként” ők is megpróbálnak majd háttérbe szorítani engem, de azért leszünk ott, hogy minél jobban szerepeljünk és minél keményebben vívjam a csatát velük! Sportszerű csatát várok, hiszen nagyon komoly sportemberekről beszélhetünk ebben a mezőnyben. Tartok kicsit a lökdösődéstől, az egymás “összetörögetésétől”… a Ferrari Challenge sorozatban valamilyen szinten megtanultam a társaságban való versenyzést, amikor többen próbálunk harcolni az ideális nyomvonalért és kisebb lökdösődések ott is voltak, de mindig a sportszerűség határán belül maradtak, remélem majd itt is így lesz!

Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Ez egy nagyon érdekes kérdés, amire egy nagyon érdekes választ tudok adni: fogalmam sincs! 🙂 Nyilván azért megyek oda, hogy nyerjek, de hogy mi a realitás, az majd ott fog kiderülni. Én mindig, minden versenyre úgy megyek el, hogy nyerni szeretnék, még akkor is, ha tudom, hogy nem túl sok sanszunk van rá, de itt azért azt semmiképp nem szabad elfelejteni, hogy „elsőbálozó” vagyok ebben a rallycrossban! Kíváncsian várom, hogy mire leszünk elegek, mennyire leszek gyors, mennyire lesznek gyorsak a többiek és biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lenne jóslásokba belemenni most.

Egész évben láthatunk a rallycross futamokon?

Egészen pontosan 6 versenyt terveztünk, aztán majd esetleg még a külföldi futamokat később meglátjuk.

Forrás: www.duen.hu


Hozzászólás kikapcsolva.