Első bálozóként rögtön ezüst

Sikeresen mutatkozott be a hazai rallycross bajnokságban Spitzmüller Csaba. A Húsvéti Fesztiválon ugyanis ezüstérmet szerzett a RabócsiRingen, pedig életében először versenyzett ebben a szakágban.

A kétnapos viadalon Spici egy Mitsubishi Lancer EVO VIII-as kormányzott, amely korábban már szerepelt ebben a sorozatban, de számára nemcsak a közeg, hanem a technika is újnak számított.

– Élményekkel és sikerekkel teli hétvégét zártunk Máriapócson – foglalta össze a két nap történéseit Spitzmüller Csaba. – „Első bálozóként” a legnagyobb és legerősebb csoportban próbálhattuk ki magunkat. Komoly riválisokkal és Eb-t is megjárt technikákkal szemben lehet csatázni. Nagyon sok érdeklődő volt kíváncsi ránk Húsvétkor, amiért köszönet jár a szurkolóknak. Számos olyan szurkolóval is találkoztam, aki a rallyversenyzők miatt látogatott el a Szabolcsba, nekik külön is hálás vagyok a bíztatásért. A verseny nagyon izgalmas és élvezetes volt. Végre ismét egy nagyon erős kocsit kormányozhattam, egy olyan gépet, amely megy, mint a rakéta. Rengeteg tapasztalatot sikerült gyűjteni, néhány területen pedig még rám kell állítani az autót. Voltak ugyan technikai problémák, de a többieknek sem volt hibamentes ez a viadal, a második helyezéssel pedig abszolút elégedett vagyok. Nagyon várom már a következő versenyt, de Máriapócs után most már Miskolcra koncentrálunk, hiszen az előttünk álló hétvégén, a 18. Miskolc Rallyn szeretnénk bizonyítani. Ebből is látszik, hogy rendkívül sűrű a programja Spitzmüller Csabának. A rallycross bajnokságban legközelebb május közepén Nyírádon bizonyíthat, az ORB-ben pedig az idei második futamra készül Szőke Tamással az oldalán. Csütörtöktől szombatig hazai pályán, a borsodi és a zempléni utakon szeretne maradandót alkotni.


Hozzászólás kikapcsolva.