Késnek az alkatrészek Japánból

Komolyan készül Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás az Országos Rally Bajnokság második futamára. A hét közben már őket is nehezen lehetett elérni, hiszen folyamatosan az előttünk álló hétvégével foglalkoztak.

Pályabejárás és tesztek kötik le az idejük nagy részét. Egerben technikai hiba miatt kénytelenek voltak a negyedik gyorsasági szakaszon föladni a versenyt. Az elmúlt hetekben viszont az egész csapat azon dolgozott, hogy a tervezett fejlesztéseket végre tudják hajtani a Mitsubishi EVO X-esen.

– Jártuk a pályákat, írtuk az itinert, gőzerővel készültünk a versenyre – fogalmazott a 2008-as magyar bajnok Spitzmüller Csaba. – Változatos programot állított össze a rendező, ráadásul az időjárás is ideálisnak tűnik. Sajnos nem érkezett meg minden alkatrész Japánból, amire számítottunk, így a súlycsökkentést nem tudjuk megvalósítani az autón. Ez nyilván kihatással lesz az időeredményeinkre, de ez nem azt jelenti, hogy föltartott kezekkel indulnánk a viadalon. Jó lenne hazai pályán ismét bizonyítani, hiszen a miskolci futamok korábban rendre balul sültek el. Most úgy szeretnénk célba érni, hogy ezzel együtt megkezdjük a pontok gyűjtését a bajnokságban. Szőke Tamás számára a klasszikus zempléni pályák újdonságnak számítanak, hiszen navigátorként még nem versenyzett az ország ezen szegletében. Ennek megfelelően alapos munkát végzett az utóbbi napokban.

– Csupán egyet ismertem korábbról a szombati gyorsasági szakaszok közül – tette hozzá Szőke Tamás. – Éppen ezért mindent pontosan feljegyeztünk úgy, mint Eger előtt. Nagyon hosszú verseny lesz, hiszen korán kezdünk és késő estig topon kell lenni. Őszintén megvallva, egy kis csúszásra is számítunk, így vélhetően az utolsó körre besötétedik, ezt is be kell kalkulálni. A Japánt ért természeti katasztrófa ránk is hatással van, hiszen a nehézkes szállítás miatt csak néhány alkatrész érkezett meg. Ez arra elég, hogy a 2-es csoportban, az R4-es kategóriában indulhassunk, de a súlycsökkentés még várat magára. Továbbra is nagyon nehéz az autónk, így nem tartom valószínűnek, hogy folyamatosan versenyben leszünk az élmezőnnyel. Ugyanakkor nagyon szeretnénk végre célba érni, és bajnoki pontokat szerezni.


Hozzászólás kikapcsolva.