Átmentenénk a máriapócsi formát

Sikeresen mutatkozott be a hazai rallycross bajnokságban Spitzmüller Csaba. A Rabócsiringnen megrendezett első viadalon ugyanis ezüstérmet szerzett, pedig életében először versenyzett ebben a szakágban. A sorozat az előttünk álló hétvégén Nyírádon folytatódik, Spici pedig szeretne ismét az élmezőnyben harcolni az értékes pontokért.

– Új motort és lengéscsillapítókat is kap az autó – árulta el a változtatásokat Spitzmüller Csaba. – Átestem a tűzkeresztségen, testközelből átéltem egy ilyen versenyt, és természetesen igyekszem a tapasztalatokat hasznosítani. Azt rögtön az elején láttam, hogy rengeteg taktikai variáció létezhet egy ilyen eseményen, nyilván ezen a területen még van mit fejlődnöm. Nagy élmény ilyen mezőnyben, és ennyire komoly technikák között versenyezni, úgyhogy cseppet sem bántam meg, hogy belevágtunk ebbe a történetbe. Nyilván akkor lennék teljesen elégedett, ha a bajnokság végén is hasonlóan előkelő pozícióban állnék, ám az látszik, hogy addig még rengeteg munka vár ránk. Lépésről-lépésre haladunk, mindig a soron következő feladatra koncentrálunk. Ha rally, akkor arra, hogy pedig rallycross, akkor az a fontos. Örülök, hogy némi szünet után ismét sikerült visszatérnem a hazai autósport vérkeringésébe, és már most köszönettel tartozom mindazoknak, akik bármilyen módon segítik a versenyzésemet.

A rallycross bajnokságban jól kezdett Spitzmüller Csaba. Ugyanakkor azt is látja, hogy újoncként ebben a szakágban még rengeteget kell tanulnia, hogy tartósan ott lehessen az élmezőnyben. Eddig ugyanis csak a társaktól hallotta, hogy milyen egy ilyen versenyhétvége, testközelből egész más megélni mindezt. Az EVO VIII-ason is van mit javítani, a rallyautóhoz hasonlóan ez a kocsi is súlyproblémákkal küzd. A team persze mindent megtesz annak érdekében, hogy Spici a bajnokság további részében is ott legyen az élmezőnyben.


Hozzászólás kikapcsolva.