Két második után első!

A máriapócsi és a nyirádi versenyhétvége után átvette a vezetést a hazai rallycross bajnokságban Spitzmüller Csaba. Az elmúlt hétvégén a szezonnyitóhoz hasonlóan a második helyen végzett Spici, így 34 pontjával élre ugrott a bajnoki összesítésben.

– Egy rendkívül jól sikerült hétvégén vagyunk túl – tekintett vissza a nyirádi eseményekre Spitzmüller Csaba. – Igaz, lázas betegen kezdtem a selejtezőket, de kárpótolt, hogy a pálya és az autó abszolút feküdt nekem. A kocsi a második forduló előtt beépített új motornak köszönhetően szinte szárnyakat kapott. A futómű és a gátlók is kiválóan működtek. A rajtot sajnos elrontottam, így kénytelen voltam a mezőny után menni. Szerencsére jó időben jokeroztam, és a csapat is kiváló munkát végzett. Ennek tükrében győzelemmel ér föl a múlt hétvégén megszerzett második helyezés. Spiztmüller Csaba szerint a két sikeres versenyhétvége ellenére még nagyon korai a bajnoki reményekről beszélni.

– Csupán két futamon vagyunk túl, rengeteg van még hátra – tette hozzá az összetettben élen álló pilóta. Ráadásul én újoncnak számítok ebben a szakában, tehát még rengeteget kell tanulnom. A két hétvégén szerzett tapasztalatokat igyekszem hasznosítani a jövőben. Meg kell tanulnom alkalmazkodni az időjáráshoz és a borításhoz is. Számos körülményt figyelembe kell venni, hogy még eredményesebbek lehessünk. Talán nem is bíztam ilyen jó kezdésben, de most már a folytatásra, a többi versenyre kell koncentrálnunk.

A hazai rallycross bajnokság a máriapócsi Rabócsiringen folytatódik, a mezőnyt június 12-én láthatja ismét a szabolcsi településre ellátogató közönség.


Hozzászólás kikapcsolva.