Az utolsó pillanatban

A Prince Bükfürdő Rally előtti napokban felgyorsultak az események a Spici Racing Team Hungary csapatánál. A Mitsubishi EVO X-eshez szükséges alkatrészek már a team rendelkezésére állnak, így az országos bajnokság harmadik futama előtt gőzerővel dolgoznak, hogy a tervezett fejlesztéseket végre tudják hajtani. A péntek délutáni prológ előtt, éppen teszt közben értük el Spitzmüller Csabát.

– Tényleg az utolsó pillanatban jöttek meg az R4-es kitthez szükséges alkatrészek – árulta el a pilóta. – Igaz nem minden, de a többsége most már itt van. Kicsit ki vagyunk csúszva az időből, de nagyon bízom benne, hogy a rajtig minden rendben lesz. Az autó könnyítése megtörtént, igaz még így is jóval a homológ súly fölött vagyunk. A beállítások terén viszont még van mit csiszolni, az utolsó néhány órában azon vagyunk, hogy a szombati gyorsasági szakaszokra maximálisan ráhangoljuk a Mitsubishit.

Az idei bajnokság első két futamán nem tudott célba érni Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás. Nagyon bíznak benne, hogy ez a rossz sorozat az első murvás versenyen megszakad. Mint ismert, tavaly Spici nem vett részt a hazai értékelésben, de Bükfürdőn elindult, tehát az akkori tapasztalatokat is fel tudja majd használni ezen a hétvégén.

Szeretek murván versenyezni, és a hangulat is nagyszerű a csapaton belül – tette hozzá Spici. – Nyilván van hiányérzetünk, hiszen egyelőre még nincs a nevünk mellett pont. Bízom benne, hogy ha a beállításokat megtaláljuk, akkor ilyen körülmények között talán eltűnnek azok a lóerő különbségek, amelyek aszfalton jelentkeztek. Az a jó, hogy a nehézségek ellenére nincs feszültség, igyekszünk mindent megoldani a verseny kezdetére, de mindezt jókedvűen tesszük. Élvezzük, hogy itt vagyunk, és ismét ott lehetünk a többiek között. Remélem, most végig számolniuk kell majd velünk.

 


Hozzászólás kikapcsolva.