Ismét váltóhiba

Tovább tart a pechsorozata Spitzmüller Csabának és Szőke Tamásnak az idei első osztályú rallybajnokságban. Eger és Miskolc után Bükfürdőn is műszaki hiba miatt voltak kénytelenek feladni a száguldást.

A mögöttünk hagyott hétvégén pedig rendkívül biztatóan versenyzett a kettős. Az első nap után az abszolút értékelés negyedik helyén álltak, sőt egy szakaszgyőzelmet is elkönyvelhettek a Mitsubishi Lancer EVO X-essel. Vasárnap sem kezdett rosszul az egység, de a nyolcadik gyors céljában szomorúan adták le a menetlevelet.

– Sajnos megállt a váltónk, nem tudjuk folytatni a versenyt, mást nem tudok mondani – tette hozzá szűkszavúan a stopállomáson Spitzmüller Csaba, aki érthetően szomorúan vette tudomásul a történteket.

A Spici Racing Team Hungary kettőse hasonló probléma miatt volt kénytelen feladni az egri futamot, Miskolcon pedig egy benzinadagoláshoz szükséges alkatrész romlott el idő előtt. Bükfürdőn pedig ismét tréler hozta le a szervizparkba a Mitsubishi Lancer EVO X-est.

– Az R4-es Kitthez szükséges alkatrészek nagyrészt megérkeztek, ezért kellettek volna az újabb versenykilométerek – fogalmazott Spitzmüller Csaba. – Voltak biztató időeredményeink, helyenként már föl tudtuk venni a versenyt az élmezőnnyel. A gyorsasági szakaszgyőzelmünk is ezt támasztja alá, de nagyon sajnálom, hogy ismét nem láttuk meg a célt. Dolgozunk, csináljuk tovább, hiszen hosszú távra tervezünk ebben a felállásban. Az látszott ezen a hétvégén, hogy folyamatosan gyorsultunk, és vezetési érzésre is egyre jobb a kocsi. Most nagyon szomorú vagyok, de igyekszünk túltenni magunkat az újabb kiesésen, és már előre tekintünk a következő feladatokra.


Hozzászólás kikapcsolva.