Újoncként és éllovasként

Az előttünk álló hétvégén Máriapócson folytatódik az idei rallycross magyar bajnokság. Spitzmüller Csaba éllovasként érkezik a Rabócsiringre, hiszen az első két futam után vezeti az összetettet.

Az idényből ugyan még nagyon sok van hátra, ám a jó kezdés mindenképpen optimizmussal tölti el Spicit. Szeretné folytatni a megkezdett jó sorozatát, ezzel együtt pedig megőrizni vezető helyét a pontversenyben.

– Valamilyen szinten az első forduló tapasztalatait ezúttal is föl tudjuk majd használni – fogalmazott a verseny előtt Spitzmüller Csaba. Igaz, akkor még az EVO VIII-as egyáltalán nem volt rám állítva, azóta viszont rengeteget finomítottunk az autón. Sokat kell még ebben a szakágban tanulnom, de szerencsére a versenyzőtársaktól rengeteg segítséget kapok. Talán ez a szakág ebben különbözik a rallytól. Rendkívül családias a hangulat, és baráti a légkör. A legnagyobb riválisokkal is jóban vagyunk, nagyon élvezzük a versenyzést. Örülök, hogy eddig az eredmények sem maradtak el, de akkor leszek igazán elégedett, ha a befektetett munka huzamosan is kamatozni fog. Ezen dolgozunk, remélem, hogy a második máriapócsi hétvégén is sikerül újabb értékes pontokat szerezni.

A Rabócsiringen ezúttal villanyfényes versenyre készülnek, Spici pedig abban bízik, hogy most is ott lesz az élmezőnyben. A versenyző szerint egész biztos, hogy különleges lesz sötétben autózni, ebből a szempontból ismét debütálás előtt áll a rallycrossban. Az összetettben az előnye csupán egyetlen pont, de ha minden olyan jól alakul mint eddig, akkor meg lehet tartani a vezető pozíciót.


Hozzászólás kikapcsolva.