Nincs szövetség Fortunával

Veszprémben sem látta meg a céldobogót a Spici Racing Team Hungary kettőse. Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás az Országos Rallybajnokság negyedik futamán sokáig az élmezőnyben autózott, de egy kicsúszás ismét idő előtt véget vetett a versenyhétvégéjüknek.

Ebben a szezonban eddig nem sikerült szövetséget kötni Fortunával, de a csapat természetesen tovább dolgozik.

– A veszprémi hétvége sem volt problémamentes – tette hozzá Spitzmüller Csaba. – Az első néhány gyorsasági szakaszon az autó beállításaival voltak gondjaink. Ezeket viszont sikerült nagyjából orvosolni, amit az élmezőnyhöz tartozó szakasz időeredmények is bizonyítottak. Az első napon harcban voltunk a harmadik helyért, sőt ezek a tervek vasárnapra is megmaradtak.

Spiciéknek is sok nehézséget okoztak a körülmények. A hőséget a technikával együtt jól bírták, de a szombati nap második körére már akkora por állt meg a pályákon, hogy alig lehetett látni. Az ötödik gyorson el is néztek egy kanyart, de végül ez nem jelentett időveszteséget, mert a versenyigazgató döntése után törölték ezeket az eredményeket. A vasárnap viszont rövid volt. Stabilan tartották a negyedik pozíciót, de a hetedik gyors egyben a futam végét is jelentette.

– A bal első kerékkel nekiütköztünk egy fának, lecsúsztunk az útról, és már nem sikerült visszajönni – összegezte a történteket Spitzmüller Csaba. – Ezúttal tehát nem egy technikai hiba, hanem egy „figyelmetlenség” vetett véget a versenyhétvégének. Nagyon jó lett volna már célba érni, de ettől függetlenül a bajnoki reményeink már korábban elúsztak. Sajnálom, hogy ismét így alakult, hiszen mindenki sokat tett azért, hogy ütőképesek legyünk.

Spitzmüller Csaba az előttünk álló hétvégén a rallycross bajnokság újabb futamán, a Kakucsringen vesz részt, az ORB-ben pedig a következő állomás augusztus első hétvégéjén Arad lesz. Spici tavaly Bahor Beával a román bajnokságban versenyzett, ezért sokakkal ellentétben egyáltalán nem lesz számára ismeretlen a közeg.


Hozzászólás kikapcsolva.