Pole és pályacsúcs!

Kemény mezőnyben lett második a rallycross országos bajnokság legutóbbi futamán Spitzmüller Csaba. A Kakucsringen megrendezett viadalon egész nap kiválóan versenyzett a miskolci pilóta, és nagyrészt az autó is úgy működött, ahogy azt elképzelte.

Ezzel az ezüsttel az éves összesítésben is a második helyre lépett előre Spici a rendkívül népes SuperCars sorozatban.

– Kicsit tartottam ettől a versenytől, mert korábban még soha nem mentem a Kakucsringen – kezdte az értékelését Spitzmüller Csaba. – Szombaton szerencsére kaptam egy biciklit, amivel körbe tudtam menni a pályán. Sokat segített, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Egy nagyon jól beállított autót kaptam a csapattól. Most először éreztem a bajnokságban azt, hogy teljesen hozzám illik az autó. Ez persze az eredményeken is meglátszott, sikerült elkapni a fonalat. Az első szabadedzést megnyertem és az időmérőn is én voltam a leggyorsabb méghozzá új pályacsúccsal. A három selejtezőből kétszer végeztem az élen, egyszer pedig a negyedik lettem, így ebben a bajnokságban először szereztem meg az első rajtkockát.

Spici érezte, hogy ezúttal minden a helyén van, és akár egy jó eredmény is kifuthat a Kakucsringen. A győzelemre is lett volna esély, de egy műszaki hiba ismét közbeszólt.

– – Sajnos elment a kocsi harmadik és negyedik fokozata, így a második után kénytelen voltam rögtön ötödiket kapcsolni – folytatta Spici. – Ennek tükrében komoly eredménynek tartom, hogy végül másodikként értem célba. Összetettben is fölzárkóztam a dobogó harmadik fokára, ami az első rallycross évemben igazán jól hangzik. Tudom, hogy még közel sincs vége a bajnokságnak, de most már nagyon szeretnék a dobogón végezni az éves összetettben is. A csapattal együtt rengeteget dolgoztunk és fejlődtünk az elmúlt hónapokban, erre bizonyíték volt a mögöttünk hagyott hétvége is.


Hozzászólás kikapcsolva.