Aradi bronz és vegyes érzések

Mosoly, pezsgőzés, céldobogó, serlegek. Idén eddig ebben nem volt része Spitzmüller Csabának és Szőke Tamásnak a hazai rallybajnokságban. Most viszont megszakadt ez a rossz sorozat.

A 3. Transolut Arad Rallyn a nehézségek ellenére az abszolút értékelés harmadik helyére hozták be a Mitsubishi Lancer EVO X-est. Az Arad környéki murvás gyorsaságikon remekül teljesített a kettős, amit az is bizonyít, hogy szakaszgyőzelem is fűződött a nevükhöz. Spici azonban azt is elárulta, hogy több volt bennük, ezért vegyes érzéssel fogadta a dobogó harmadik fokát.

– Két dolog miatt nem sikerült még előrébb végeznünk – fogalmazott az aradi célban Spitzmüller Csaba. – A verseny második felében folyamatosan ledolgoztuk a hátrányunkat, de a végén az autó megsérült. Bele kellett nyugodnunk, hogy nem bírunk Janikáékkal. Próbáltuk beosztani a technikát, mert szerettünk volna biztosan leérni a célba. Az utolsó szakaszon viszont így sokat kaptunk Hadikéktól. Ezzel még nem lett volna semmi gond, de volt egy korai rajtunk is, a tíz másodperces büntetés miatt pedig visszacsúsztunk egy pozíciót.

Tavaly a román bajnokság aradi futamán a második, ezúttal pedig a harmadik lett Spici. Ezeken a – sokak által vb-szintűnek tartott – gyorsasági szakaszokon tehát jól megy a miskolci pilótának. Ugyanakkor azt is tudja, hogy ezúttal győzelmi esélyeik voltak.

– Ha az egész éves szereplésünket nézzük, akkor hatalmas előrelépés a mostani dobogó – tette hozzá Spitzmüller Csaba. – Az eddig négy futamból háromszor a technika mondta föl a szolgálatot, legutóbb Veszprémben pedig én hibáztam. Viszont azt is tudom, hogy jócskán maradt bennünk, ezért kicsit keserű a szám íze. Igaz, ifj. Tóth János ellenállhatatlanul autózott, mi közel sem tudtuk azt a tempót diktálni, ami bennünk és a Mitsubishiben is benne van. Elsősorban ez a fejlesztések hiányának számlájára írható, de azon dolgozunk, hogy a széria betegségeit minél hamarabb kiküszöböljük. A második hellyel nagyon meg lettem volna elégedve, de sajnos erről is lecsúsztunk. A bajnokság szempontjából viszont már lényegtelen, hogy négy nulla után hányaik helyen végünk. A folyamatos fejlődés ugyanakkor látszik, ami a jövőre nézve örömmel tölt el. Nagyon bízom benne, hogy Pécsett az IRC-futamon is versenyben leszünk majd az élmezőnnyel.


Hozzászólás kikapcsolva.