A maximumot kell nyújtani

Vasárnap a Kakucsringen folytatódik az idei rallycross bajnokság. A miskolci Spitzmüller Csaba a SuperCars kategóriában 64 pontjával a harmadik helyen várja a sorozat hetedik versenyét.

Spici utoljára két hónappal ezelőtt ült a crossos Mitsubishiben, szintén ezen a helyszínen.

– Azt egyelőre még nem tudni, hogy a pályán lesz-e valamilyen változás – mondta a futam előtt Spitzmüller Csaba. – Legutóbb a kocsi már teljesen rám volt hangolva, nagyszerűen működött. Ezt a nap közbeni részeredmények is bizonyították, hiszen sikerült megnyerni a szabadedzést, és az időmérőn is én voltam a leggyorsabb. A mostani verseny előtt nehézséget okoz, hogy elkaptam egy vírusos megfázást, de nagyon bízom benne, hogy ez nem hátráltat majd a küzdelemben.

Spitzmüller Csaba ugyanakkor hozzátette: újoncként már eddig is rengeteg tapasztalatot a rallycross sorozatban, amiből szeretne minél többet felhasználni a Kakucsringen. Abban biztos, hogy a többiek is gyorsultak az elmúlt hónapokhoz képest, éppen ezért ő is arra törekszik, hogy a folyamatos fejlődés látható legyen nála.

– A maximumot kell nyújtani a jó helyezéshez – tette hozzá Spitzmüller Csaba. – A rallycrossban nincs túl sok idő a felkészülésre. Az ember odaáll, és versenyez. Én ezt minél jobban szeretném tenni, hiszen azért kezdtem el, hogy itt is eredményes legyek. A harmadik helyen állok a bajnokságban, amit újoncként remek eredménynek tartok. A hátralévő futamokon szeretném legalább ezt a pozíciót megtartani, de ha lehetőség nyílik, akkor természetesen az előrelépés sem kizárt. Optimista vagyok, mert az utóbbi időszakban jól ment, és a kocsi is rendkívül gyors volt. Bízom benne, hogy ez így lesz a Kakucsringen is.


Hozzászólás kikapcsolva.