Közösen az IRC-mezőnnyel

Az aradi dobogós helyezés után optimistán várja az idei magyar rallybajnokság utolsó futamát Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás.

A páros a négy nullás versenyt követően a magyar-román közös viadalon az abszolút értékelés harmadik helyén zárt. Spici szerint a fejlődés egyértelműen látszik, ezen az úton szeretnének tovább haladni a rangos nemzetközi mezőnyben is.

– Csak a magyar bajnokságra neveztünk, ennek láttuk értelmét. Ezért lehet minket a nevezési listán hátrébb megtalálni néhány magyar pilótánál – fogalmazott a 45. Mecsek Rally előtt Spitzmüller Csaba. – Nagyon vártam már, hogy végre aszfalton is kipróbálhassuk az R4-es kittet, hiszen Miskolcon még nem volt benne az autóban, azóta pedig kivétel nélkül murván versenyezhettünk. Korábban én már többször versenyeztem neves pilótákkal, ez a hétvége is ilyen lesz számunkra. Kíváncsi vagyok, hogy a rendkívül gyors mecseki pályákon mire leszünk képesek az IRC élmezőnyhöz képest. Egy hónap telt el a legutóbbi bajnoki futam óta, úgyhogy már nagyon várom, hogy ismét versenyautóban ülhessek.

Az már korábban eldőlt, hogy Spiciék az abszolút dobogós helyezésekért nem lehetnek versenyben, így minden erővel arra koncentrálnak, hogy a most megszerzett versenytapasztalatokat már a következő idényben hasznosítsák.

– Meg kellett ismernünk az EVO X-est és mivel új párost alkottunk, Tomival is össze kellett szokni. Sajnos több technikai hibával meg kellett birkóznunk a bajnokság során, de Veszprémben és Aradon már közel azt nyújtottunk, amit vártunk magunktól. Nagyon bízom benne, hogy ez a javuló sorozat most sem szakad meg, és Pécsett is maradandót tudunk alkotni. Fontos lenne, hogy pozitív töltettel zárjuk ezt az esztendőt, mert abból a jövőre nézve is sok erőt meríthetnénk.


Hozzászólás kikapcsolva.