Negyedszer is második

Az előkelő második helyen zárta Spitzmüller Csaba a Kakucsringen megrendezett országos rallycross futamot.

A miskolci pilóta Harsányi Zoltán mögött végzett a dobogó második fokán, ezzel pedig az összetett értékelésben is fölzárkózott az éllovas mögé.

A Kakucsringen ebben az esztendőben Spicinek az ezüst jut. Két hónappal ezelőtt és most is harcban volt a győzelemért, végül meg kellett elégednie a második pozícióval. Az első rallycross évében ez is komoly fegyvertény, ráadásul két versenyhétvégével a befejezés előtt az összetett értékelést tekintve ugyancsak a második pozícióban található.

– Ezen a versenyen az előző kakucsringi tapasztalatokból indultunk ki – tekintett vissza Spitzmüller Csaba. – Akkor sikerült megnyerni a három előfutamot és az első rajtkockából indulva zártam a második helyen. Ettől azonban sokkal fontosabb volt, hogy az autó rendkívül jól lett beállítva. Ezzel most sem volt gond, és mindaddig kiválóan alakult minden, amíg egy váltóhiba nem hátráltatott a versenyzésben. Végül a harmadik rajtkockát sikerült megszerezni, és a váltó is ki lett cserélve. Optimistán vártam a futamot, hiszen a rajtjaimmal korábban sem volt gond. Most is tapadtam Harsányi Zolira, de szoros küzdelemben végül ő győzött. Úgy tűnik, hogy ebben a sorozatban idén be vagyok állítva az ezüstre, hiszen már a negyedik alkalommal állhattam föl a dobogó második fokára.

Spitzmüller Csaba mindent egybevetve elégedett azzal, amit a rallycross ob-n eddig elért. Újoncként folyamatosan harcban van a dobogóért, és az összetett sem lefutott még. Az eddig megszerzett 81 pont annak fényében is nagyszerű eredmény, hogy a sorozatba beleszámító külföldi futamokon nem vett részt, tehát az eddigi hét fordulóból csak ötször tudott rajthoz állni.

– – Nagyon sokat tanultam a versenyzőtársaimtól, már ezért megéri végigcsinálni ezt a bajnokságot – tette hozzá Spitzmüller Csaba. – Az összetett szempontjából elég nagy a hátrányom, de arra talán még lesz lehetőség, hogy ezen csökkenteni tudjak. A Kakucsringen remek üldözéses csatát vívtunk, kiváló volt a hangulat, ilyen légkörben öröm versenyezni.

 


Hozzászólás kikapcsolva.