Csak a futamgyőzelem hiányzott

Spitzmüller Csaba a második helyen zárta a SuperCars kategóriát a hazai rallycross bajnokságban. A miskolci pilóta sikere annak fényében még értékesebb, hogy 2011-ben újoncnak számított ebben a sorozatban.

Ráadásul csak a magyarországi versenyeken tudott elindulni, a külföldön rendezett zónafutamokat kénytelen volt kihagyni. A bajnokság nehezen indult, de év közben Spici rengeteg tapasztalatot gyűjtött.

– A harmadik versenyhétvégére sikerült az autót igazából rám hangolni – tekintett vissza Spitzmüller Csaba. – Addig nagyon sok nehézséggel kellett megbirkózni, és a speciális szabályokhoz is lassan alkalmazkodtam. Az esztendő második felére azonban egyértelműen belelendültem a „játékba”. Zseniális érzés volt egy ilyen autót kormányozni, ami erősebb, mint egy WRC, de nyilván gyengébb futóművel és hajtással rendelkezik. Emellett az is rendkívül fontos volt, hogy remek hangulatú és családias légkörű futamokon vehettem részt. Nagyon sok segítséget kaptam még a legnagyobb riválisoktól is, valamilyen szinten ezt a hozzáállást hiányoltam idén a rallyban.

Spitzmüller Csaba pályafutása során számos szakágban kipróbálta már magát. A rallycross új kihívást jelentett számára, ezért értékesnek tartja az összetettben megszerzett második helyezést. Csupán egyetlen szívfájdalma maradt az esztendő végén.

– Mégpedig az, hogy nem sikerült versenyt nyernem – vetette közbe a pilóta. – Többször is élen végeztem a szabadedzések és az időmérő alkalmával, de a döntő futamokon nagy csatában rendre alulmaradtam. Csupán ezért van egy kis hiányérzetem, bár ha tavasszal azt mondják, hogy ezüstérmes leszek a sorozatban, látatlanban aláírtam volna. Szoros csatákat vívtunk Harsányi Zolival és a többiekkel is, ami a jövőre nézve mindenképpen hasznos lehet. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem ebben a bajnokságban, amit a későbbiekben szeretnék hasznosítani. Nagyon bízom benne, hogy 2012-ben is ott lehetek a mezőnyben. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki bármilyen módon segítette a munkánkat a rally és a rallycross bajnoki futamokon. A szurkolók támogatása és szeretete is sokat jelentett nekünk, ennek a jövőben is igyekszünk megfelelni.


Hozzászólás kikapcsolva.