Együtt az élmezőny

Pénteken délután és az esti órákban egy hangulatos belvárosi gyorsaságival megkezdődött a III. Temevár Rally. A román bajnokság idei második futamán hatalmas csata várható, hiszen az abszolút győzelemre akár hat-hét párosnak is esélye lehet.

Természetesen köztük van Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás is, akik szeretnék folytatni a Brassóban megkezdett jó sorozatot. Igaz, a dolgukat nehezíti, hogy számukra ismeretlen pályákon zajlik majd a verseny, ettől függetlenül felveszik a kesztyűt a riválisokkal.

– Ha párhuzamot kellene vonni, akkor nagyjából a Miskolc Rallyk pályáihoz hasonlítanám a mostani gyorsokat – árulta el a tapasztalatait Spitzmüller Csaba. – Rossz minőségű, dobálós, aszfalt utakon fogunk szombaton versenyezni. Kimondottan hosszú gyorsok ezúttal nem lesznek, de így is az egész nap maximális koncentrációt igényel. Minimális etapokkal, egymásra felfűzött szakaszok várnak ránk. Azt egyelőre képtelenség megmondani, hogy mire lehetünk képesek, az első vagy a második kör után már okosabbak leszünk.

Rengeteg néző volt kíváncsi a mezőnyre Temesvár belvárosában. Egy 1.3 kilométeres pályán kezdték a száguldást a párosok. Alagúttal, híddal és visszafordítókkal fűszerezve. Spiztmüllerék kívülről pokolian gyorsnak tűntek, de mint később kiderült: fékcső problémájuk miatt kénytelen voltak visszavenni a tempóból.

– A második körben már nagyon szenvedtünk, hiszen elszakadt az autó fékcsöve – erősítette meg Szőke Tamás, navigátor. – Az időeredményen szerencsére ez nem látszik meg annyira, így is szorosan ragadni tudtunk az élmezőnyre. Az etapon is rendkívül óvatosan kellett haladnunk, nehogy bárkinek is nekimenjünk. Szerencsére a szervizcsapatunk orvosolta ezt a hibát, így szombaton gőzerővel támadjuk a gyorsasági szakaszokat. Nagyon bízom benne, hogy ismét számolni kell velünk. Rendkívül fontos, hogy pontokat tudjunk szerezni, mert az éves összetett szempontjából minden jó helyezésnek hatalmas jelentősége van.

Szombaton reggel nyolc órakor indul a mezőny. A nap folyamán 11 gyorsaságit teljesítnek a párosok, ezután hirdetnek majd győztest. A III. Temesvár Rallyn a gyorsaságik össztávja megközelíti a 110 kilométert. A pénteki napról készült beszámoló megtekinthető a www.duen.hu internetes oldalon.
A III. Temesvár Rally állása:

1. Szabó/Borbély 1:07.5
2. Porcisteanu/Dobre +0.7
3. Keleti/Csomortani +0.9
4. Tempestini/Pulpea +1.1
5. Spitzmüller/Szőke +1.3
6. Bosch/Tamás

A III. Temesvár Rally további programja

Április 28. (szombat)

GY2 – Nádrag/1 – 8.51
GY3 – Matnicu Mic/1 – 9.15
GY4 – Firdea Lac/1 – 9.30
GY5 – Nádrag/2 – 11.16
GY6 – Matnicu Mic/2 – 11.40
GY7 – Firdea Lac/2 – 11.55
GY8 – Nádrag/3 – 13.41
GY9 – Matnicu Mic/2 – 14.05
GY10 – Firdea Lac/2 – 14.20
GY11 – Surducu Mic – 16.06
GY12 – Háuzesti – 16.21
Cél – Temesvár – 18.31

Az időterv helyi idő szerint, a magyarhoz képest +1 órával értendő.


Hozzászólás kikapcsolva.