Utazás az ismeretlenbe

A brassói ezüstérem után kellő önbizalommal várhatja a román rallybajnokság második futamát Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás. A miskolci pilóta és navigátora az előttünk álló hétvégén egy újabb aszfaltos versenyen bizonyíthat.

A temesvári viadal valóban újdonságot jelent a kettősnek, hiszen ezen a környéken pályafutásuk során még egyszer sem álltak rajthoz. Az erőviszonyok szempontjából a szezonnyitó után nem tisztult a kép, hiszen Brassóban óriási orosz-rulettet kellett játszani. A hóesés, az eső, a száraz és a nedves aszfalt váltakozott a gyorsasági szakaszon, ami többeket megtréfált.

– Néhány olyan pilóta valóban idő előtt kiesett, akik beleszólhattak volna a dobogós helyezések sorsába – tekintett vissza Spici (pilóta). – Éppen ezért nem biztos, hogy a kellő erőviszonyokat tükrözte a brassói célba érkezés sorrendje. Nekünk nagyon meg kellett dolgoznunk az ezüstéremért, és bízom benne, hogy tovább tudjuk folytatni az eredményes szereplésünket. Temesvárról és a környező pályákról egyáltalán nincsenek emlékeink, most fogunk debütálni ezen a vidéken. Úgy is fogalmazhatunk, hogy utazunk az ismeretlenbe, de a szerdai pályabejárás után már valamelyest okosabbak leszünk.

A romániai hagyományokat folytatva a hétvégi Timis Rally is két napra összpontosul. Pénteken egy belvárosi Superspecial indítja a száguldást, a gyorsasági szakaszok többségét pedig szombaton rendezik meg. Egészen pontosan tizenkettőt, tehát ismét komoly erőpróba vár a mezőnyre.

– Az elmúlt hetekben igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra – tette hozzá Tom (navigátor). A pénteket Temesváron töltjük majd, ezután pedig átköltözünk Lugojba. A környező hegyekben bonyolítják le a gyorsasági szakaszokat, amit már nagyon várunk. Romániára jellemző vidéken, szerpentinen, kanyarból karanyba megyünk majd, legalábbis az internetről megszerzett belső felvételek alapján. Bízunk benne, hogy ismét harcban lehetünk a dobogós helyezésekért, de tudjuk azt is, hogy a többi riválisunk is nagyon készül. A Brassóban kiesett Szabó Gergővel és a franciák kiválóságával, Francios Delecour-ral is folyamatosan számolni kell. S2000-es és több EVO X-es is szerepel az élmezőnyben, úgyhogy újabb kemény küzdelem vár ránk.

Temesvár környékén a leghosszabb gyorsasági 14.1 km lesz, a mért szakaszok 108.3 kilométert tesznek ki. Pénteken délután négy órakor kezdődik a belvárosi pörgés, másnap pedig reggel nyolc órától folyamatosan használatban lesznek a kijelölt pályák. A hivatalos időterv szerint szombat este fél hétkor fejeződik be a Román Bajnokság második futama.
Felvezető a NEO-n

Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás ismételten a NEO FM vendégei voltak. A temesvári versennyel kapcsolatban rögzített 40 perces műsort április 26-án, csütörtök este fél kilenctől hallhatják az érdeklődők az országos kereskedelmi csatornán. Addigra a páros már a verseny helyszínén fog tartózkodni, hiszen a pályabejáráson és a hivatalos teszten igyekeznek a lehető legjobban megismerni Temesvárt és környékét.
A Timis Rally programja:

Április 27. (péntek)

Rajt – Temesvár – 15.31
GY1 – Timisoara Rally Show 16.06 (az első autó rajtja)

Április 28. (szombat)

GY2 – Nádrag/1 – 8.51
GY3 – Matnicu Mic/1 – 9.15
GY4 – Firdea Lac/1 – 9.30
GY5 – Nádrag/2 – 11.16
GY6 – Matnicu Mic/2 – 11.40
GY7 – Firdea Lac/2 – 11.55
GY8 – Nádrag/3 – 13.41
GY9 – Matnicu Mic/2 – 14.05
GY10 – Firdea Lac/2 – 14.20
GY11 – Surducu Mic – 16.06
GY12 – Háuzesti – 16.21
Cél – Temesvár – 18.31

Az időterv helyi idő szerint, a magyarhoz képest +1 órával értendő.


Hozzászólás kikapcsolva.