Szakaszgyőzelem Bákó belvárosában

Három gyorsasági után az abszolút értékelés harmadik helyén áll Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás a román rallybajnokság harmadik futamán. A bákói központú viadal pénteki része egy rendkívül pörgős, sprintversenyhez hasonlított.

Két órával a rajtceremónia után már ismét a szervizparkban találkozhattunk a versenyzőkkel, de addig három szakaszt is teljesítettek a párosok. Spiciék az elsőt simán hozták, a másodikon viszont a kézifékkel adódtak nehézségek. Árkot jártak, de lejöttek a pályáról. Ennek örömére a belvárosi superspecialt megnyerték, így a szombati folytatás előtt a dobogón állnak.

– Sajnos nem volt hibamentes az első napunk, annak viszont kimondottan örülök, hogy sikerült szakaszt nyernünk – értékelt a nap végén a szervizben Spitzmüller Csaba. – Az előttünk álló párosok rendkívül gyorsan autóztak, de szombatra mi is igyekszünk egy-két dolgon változtatni. A hátrányunk nem számottevő, hiszen ne feledjük, hogy szombaton két rendkívül hosszú pályát is le kell küzdenünk. Ez nyilván sok mindent meghatározhat, akár el is döntheti a hétvégét. Természetesen szeretnénk előrelépni, de az összetettben élen álló Valentin Porcisteanura is figyelünk. Nagy riválisunkat ugyan sikerült magunk mögött tartani, ám jó lenne tovább csökkenteni fele szemben a hátrányunkat.

Jelenleg Szabó Gergő vezeti a versenyt, de a nyakán ott liheg Fancios Delecour. A franciák kiválósága ezúttal egy abszolút versenyképes, S2000-es Peugeot 207-essel érkezett Romániába, ezzel pedig abszolút nyílttá tette a futamot. Spicék jelenleg a harmadik helyen, de az élen álló két páros egyértelműen lőváton belül van.

– Kalandos volt a második gyors, kétszer is beestünk, egyszer jobbra, egyszer pedig a bal oldalra – árulta el Tom, navigátor. Ekkor egy kicsit kiestünk a lendületből, ám az időeredményekben ez annyira nem mutatkozott meg. A harmadik szakasz már a helyén volt, tizedeket és másodperceket adtunk a többieknek. Nyilván majd szombaton dől el minden, abszolút nyitott a verseny, de a többiekhez képest gyorsulnunk kell.

Szombaton hat gyorsaságival zárul a Bákó Rally. A programban két, egyenként 26 kilométeres szakasz is szerepel, ami az élmezőny szerint alapjaiban meghatározhatja, sőt akár el is döntheti a versenyt. Spiciék két abszolút ezüst után ezúttal a harmadik helyen állnak, de a száguldás kétharmada még előttük áll.

A Bákó Rally (nem hivatalos) állása a pénteki nap után
Helyezés Versenyző Időeredmény
1. Szabó Gergő, Borbély Károly (Mitsubishi Lancer EVO X. R4)
2. Francios Delecour, Dominique Savignoni (Peugeot 207 S2000) +1.5
3. Spitzmüller Csaba, Szőke Tamás (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +13.9
4. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +30.7
5. Dan Girtofan, Eugene Rotaru (Skoda Fabia S2000) +31.3
A Raliul Moldovei szombati programja

GY4 – Hemeius/2 9:47
GY5 – Trebes/2 10:03
GY6 – Nevila – Moinesti/1 11:59
GY7 – Hemeius/3 15:15
GY8 – Trebes/3 15:31
GY9 – Nevila – Moinesti/2 17:27
Cél, Bacau 19:52


Hozzászólás kikapcsolva.