Szép város Kolozsvár…

Három futam, három dobogó. Két második, egy harmadik helyezés, összetettben pedig a címvédő mögötti előkelő pozíció. Leegyszerűsítve így lehet megvonni a mérlegét Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás eddigi romániai szereplésének.

A Spici Racing Team Hungary párosa a mögöttünk hagyott három futamon rengeteg tapasztalatot, és ami legalább ennyire fontos: sok pontot is gyűjtött. Mindennek persze akkor van értéke, ha a többi versenyen is sikerül stabilan az élmezőnyben autózni. Most pénteken és szombaton Kolozsváron folytatódik a bajnokság. Az utolsó aszfaltos megmérettetés következik azon a helyszínen, ami Spicinek már nem teljesen ismeretlen.

– Nagyon szép élményeim vannak Kolozsvárral kapcsolatban. Tavalyelőtt már volt szerencsém elindulni ezen a versenyen, akkor a másodikként zártam a küzdelmet. Igyekeztünk a lehető legjobban fölkészülni, mert ahhoz a szereplésemhez képest szeretnénk egy fokkal előrébb lépni. Nagyon nehéz lesz, nem kérdés. Öt-hat páros közül továbbra is bárki megnyerheti bármelyik hétvégét. Eddig még nem volt olyan versenyünk, hogy műszaki szempontból minden hibátlan lett volna. Bízom benne, hogy most nem lesz ilyen gond. Nagy melegre, hőségre készülünk, ráadásul ebben az időben az autóban még nagyobb a kánikula. Remélem, ez nem befolyásolja majd a koncentrációs készségünket, mert ezen is sok múlhat. A pályák egyébként most is zseniálisak, élmény lesz ezeken a gyorsaságikon autózni.

Egyértelmű tény, hogy nézőbarát futamra készülnek Kolozsváron. A pénteki második szakasz ezúttal is a belvárosban lesz, ahová ismét rengeteg nézőt várnak. Az elsőt még nappal, a harmadik gyorsaságit viszont már teljes sötétben bonyolítják le. Szombaton hosszú és komoly szintkülönbséggel megspékelt pályák várnak a mezőnyre.

– Azt tudom, hogy szép város Kolozsvár. Ettől többet viszont sajnos nem. A munkahelyi elfoglaltságaim miatt ezúttal közel sem tudtam annyit foglalkozni a versennyel, mint szerettem volna – tette hozzá Tom, Spici navigátora. – Tapogatózom, ezért most picit tartok ettől a hétvégétől. Az ellenfelek száma ráadásul még eggyel gyarapodik, hiszen Bogdan Marisca és csapata építette a pályát. Gyanítható, hogy ezért kívülről fújják a kanyarokat és az egyeneseket is. Nagyrészt aszfalton csatázunk, de van egy rész, ahol murván kezdünk, utána térünk át a keményebb borításra. Nagyon várom, hogy a Mátyás-szobor környékén autózzunk, de lesz egy gyors a Polus Centernél is. Ebben még nem lenne semmi különleges, de ezúttal híddal, dobbantóval, murvával színesítik a helyszínt a rendezők, épített pályán zárjuk majd a versenyt. 26 és 22 kilométeres gyorsokkal is meg kell birkóznunk, megyünk majd lakott területen és ismét óriási lesz a szintkülönbség. Ez most valóban sok ismeretlenes történet, de a legfontosabb, hogy célba érjünk, és tovább gyűjtögessük a pontjaink számát.

A Transilvania Rally, Kolozsvár időterve
Június 22. (péntek)

Rajt, Kolozsvár Unirii Tér, 17.31.
GY1 – Faget/1, 19.14
GY2 – Piata Unirii (belvárosi) 19.52
GY3 – Faget/2, 22.05
Szervizpark: Polus Center

Június 23. (szombat)

GY4 – Tarnita/1, 10.56
GY5 – Calatele/1, 11.54
GY6 – Dangau/1, 12.52
GY7 – Tarnita/2, 15.13
GY8 – Calatele/2, 16.11
GY9 – Dangau/2, 17.09
GY10 – Polus Center, 18.25
Cél, Céldobogó – Polus Center 18.42
Összesített eredmény
Helyezés Versenyző Pont
1. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre – (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 60
2. Csaba Spitzmüller , Tamás Szőke – (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 51
3. Dan Girtofan, Eugen Rotaru – (Skoda Fabia S2000) 39
4. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 35
5. Szabó Gergő, Borbély Károly (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 20


Hozzászólás kikapcsolva.