Vasárnap? Tovább kell lépni!

Spici

Vasárnap reggel indultunk az autóért a parc fermébe. Pár napja már érzem, hogy készül valami… Az allergiám és a megfázás lesből, egyszerre támadtak rám. Mondhatni ettől jobb alkalmat is találhattak volna összeesküvésükre. Ennek ellenére mi nem lazsálhatunk, vár ránk az autó, hogy elinduljunk vele aszfaltot harapni.

A reggeli szerviz alkalmával leellenőriztük az autó beállításait a szuperspeciál óta minden rendben van e. Nekivágtunk, hogy minél többet faragjuk hátrányunkból és értékes pontokat gyűjtsünk. Az első gyorson még kerestük a ritmust, a második gyorson kezdtünk belelendülni. Egy szénporos aszfaltrészen megtréfált minket az egyik lassító. Nekicsúsztunk egy meddő halomnak, ki kellett tolatnunk. A szélvédőre fröccsenő vízből arra gondoltunk, hogy komolyabb a gond, de szerencsére csak az intercooler tartályából fröccsent ki a víz és az autónk nem szenvedett komolyabb sérülést. Ebben a körben 1 helyet tudtunk előrébb lépni.

Spici

A szervizben a szakértő szemek is megerősítették eddigi diagnózisunkat. Mehetünk tovább, indítsunk egy újabb támadást! A második körben mindenhol sikerült javulnunk, jobban ráéreztünk a ritmusra, jobban odatettük magunkat, de én is érzem, hogy ez most kevés. Ehhez több kell, és több lehetőség is van bennünk, most ennyit tudtunk kihozni ebből. Benn a gyorsokon még az adrenalin sem tudja átvenni a hatalmat a jelenlegi állapotom felett.

Az utolsó két gyorsasági szakaszon utolsó erőinket is mozgósítva küzdöttünk az óra ellen, és kétszer 5. helyen futottunk be. Ezzel újabb pozíciót fogtunk és a powerstage-en sikerült egy extra pontot is begyűjteni.

Spici

A vasárnapunk technikai problémáktól mentesen telt. A 2 nap eseményeit összegezve örülünk, hogy célban vagyunk pontszerző pozícióban. Az idei évben biztosan nem ezt nevezzük meg majd kedvenc versenyként. Gyorsan tovább kell lépnünk, pihenés és felépülés után indulhat a felkészülés, hamarosan itt a veszprémi OB futam.

Gratulálunk minden célba érő versenytársunknak, ez mindenki számára egy kemény és nehéz futam volt!

Végeredmény (nem hivatalos):
1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 1:17:06.4
2. Krózser, Papp (Mitsubishi Lancer Evo9) 26.7 másodperc hátrány
3. Kazár, Szőke (Ford Fiesta RRC) 40.4 mp h.
4. Botka, Mihalik (Mitsubishi Lancer Evo9) 48.5 mp h.
5. Turán, Zsiros (Peugeot 208 T16 R5) 53.6 mp h.
6. Ollé Sándor – Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) 1:47.2 p:mp h.

10. Spitzmüller Csaba – Szigeti László (Mitsubishi Lancer Evo X R4) 3:21.0 p:mp h.


Hozzászólás kikapcsolva.