Értékes pontokat vesztettünk

A sajtóanyag letöltése pdf-benKislod

Spici és Laci még vasárnap is versenyben volt, de sajnos a céldobogót nem láthatták meg. A szombati első – mákói – gyorsasági szakaszon az ablakmosó berendezés túlteljesítette az elvárt működést, folyamatos mosással akadályozva a kilátást. A rövid szombati nap után abszolút 4. helyen fordultak, az éllovashoz képest nem számottevő, mindössze 17 másodperc hátránnyal.

A szombat éjjeli záporok a szakaszok egy részét frissítő zuhannyal lepték meg. A szárazabb felületek nagyobb aránya mellett tették le voksukat és erre választottak gumit. A reggeli első szakaszok vizesebbek és sarasabbak voltak, mint amire számítottak. Ennek köszönhetően időt vesztettek. Az első kör végére már a nap is kisütött és gyorsabban száradtak a pályák. Jutaspuszta

A szervizben megtörtént az autó és legénység felkészítése a következő körre. Az indulás perceiben viszont drámai pillanatok tanúi lettünk: az elektromos rendszerben keletkezett hiba miatt az autó nem indult. A csapat komoly erőfeszítése ellenére sem sikerült időben lokalizálni és kijavítani a problémát. Számukra véget ért a verseny.


Spici:
“Sokkal jobban örülnék, ha végre arról beszélhetnék mennyire jó csatákat vívunk a többiekkel és jó lenne inkább arra koncentrálnunk. Ehelyett folyamatosan küzdünk az elemekkel. Úgy érezzük, mostanában ránk jár a rúd. Az ablakmosó vízfüggönye rossz előjel volt. Úgy éreztem sokkal jobban teljesíthettük volna azt a szakaszt, nagyon szenvedtünk a kilátással. Kizökkentett minket a ritmusból és hatással volt a következő gyorsaságira is. A nap végi 4. helyünk és a minimális időhátrányunk alapján még semmi nem volt kőbe vésve.

Vége

A vasárnapi gumiválasztással nem mentünk jó irányba. Ahogyan ti is láttátok, számos vetélytársunk életét nehezítette valamilyen probléma. Úgy éreztük az első kör utáni szervizben, hogy a hátralévő 4 gyorsaságin még bármi lehet, jó tempóval tudunk előrébb lépni. Lejárt a szervizidő és indultunk… volna.
Hiába adtam “gyújtás”-t és indítottam, a műszerek nem keltek életre. Sötét csend vett körül minket. Leírhatatlanul rossz érzés ilyet megélni. Szerelőink mindent megtettek a betoppanó hiba lokalizálására, de ilyenkor a percek sokkal gyorsabban telnek. Mire sikerült felfedni a probléma forrását, már túl voltunk azon az időn, hogy folytathassuk a versenyt. Reméljük, hogy ennek a rossz szériának most vége szakad, elhagy minket a murva mumusa és a nyári pihenő után a kassai aszfalton már nem érnek váratlan meglepetések!”

Vége


Hozzászólás kikapcsolva.