Kassai kontrasztok

2014_kassa_dobogoA csapat adrenalinnal töltve érkezett a 40. jubileumi Kassa Rallye helyszínére. A sikeres teszt után bizakodva tekintettek a rájuk váró feladatokra. Akkor még talán egyedül a sors könyvében létezett, hogy a Spitzmüller – Szigeti duó kemény munkája csak az abszolút 5. helyet éri majd.

Az egység remek kezdéssel a 2. helyen nyitott, az első körben egy apró hibát leszámítva minden jól alakult. A második körben érkeztek a nehezebb pillanatok. Ezek miatt nem tudták tartani pozíciójukat, a nap végére az abszolút értékelés 7. helyéig estek vissza. Vasárnap újult erővel, stabilan autózva hozták a jó eredményeket. A futam végére az abszolút 5. helyre tudtak felzárkózni.

Spici:profil_Spici

„A szombati nap jól indult, de a második kör első szakaszán fellazult a pótkerék-rögzítésünk, amit a következő szakasz előtt még fixálnunk kellett. Eközben többen megelőztek minket, majd a rajt felé vezető szűk úton nem tudtuk maradéktalanul visszavenni helyünket, kikéstünk és kaptunk 10 másodperc büntetést. Ez az eset a szakaszon nyújtott teljesítményünkre is kihatott. Az esti utolsó gyorsaságin váratlan esemény okozott igen-igen forró kalandot. Az átbeszélő rakoncátlankodása miatt nem hallottam, hogy mi és hol fog következni egy 200-as tempó feletti egyenesben. Amikor megláttam a kanyart, már igencsak késő volt.

2014_kassa_gy01_1

Teljesen ösztönszerűen cselekedtem, nem emlékszem pontosan hogyan, de sikerült befordulnunk. Laci ideiglenesen megoldotta a problémát, így én már hallottam őt, de ez sok másodpercünkbe került.

A vasárnapunk jól sikerült, folyamatosan tudtunk faragni a hátrányunkból és loptuk magunkat előre. A második körben, a hosszú szakaszon óvatosabban mentünk, tartalékoltunk az utolsóra, próbáltunk volna minél több pontot menteni a power stage-en. Az autónk alapvetően a verseny egészén jól működött és örülünk, hogy a célban vagyunk. Előkelőbb helyen szerettünk volna végezni, dobogós pozíciót céloztunk meg magunknak. Bízom benne, hogy a problémákat most magunk mögött hagytuk és a javuló tendenciát tovább fenntartjuk.”

Szigeti László:profil_Szigeti_Laszlo

„Nehéz versenyt teljesítettünk. Voltak kemény és nehéz pillanatok, de sikerült átlépni rajtuk. A szombati második körben a késésünk és a hangosítási problémánk elvitte a dobogós álmainkat. 2014_kassa_gy01_2Az átbeszélős incidensünket szerencsére komolyabb affér nélkül megúsztuk. Már kétszer bemondtam a kanyart és a féktávon döbbentünk rá, hogy Spici nem hallotta, amit diktálok. Mindez a lehető legrosszabb helyen történt, egy hosszú egyenesben. A vasárnapi szakaszokon felszabadultabban versenyeztünk és jól éreztük magunkat. Úgy kell majd tovább folytatnunk, ahogyan most abbahagytuk.”


Hozzászólás kikapcsolva.