Kassára hangolva

Spici Fehérvár belvárosában

A veszprémi futamot majd 2 hónapos szünet követte a Magyar Országos Rallye Bajnokság sorozatában. A legközelebbi megmérettetés szeptember első hétvégéjén vár a mezőnyre a Kassa környékén megrendezésre kerülő, közös magyar – szlovák bajnoki futamon.

A veszprémi korai búcsút követően a csapat minden tagja energikusan, bizakodva várja a rajtot. Lackó Lászlót ismét üzleti távollét kényszeríti a staféta átadására, a Spici melletti navigátorülésben ezen a futamon is Szigeti Lackó foglal helyet.

Spici

Spici: „A hosszú nyári szünetben kellő időt kaptunk az autó átvizsgálására és a következő versenyre való előkészületek lebonyolítására. A felkészülés és hétköznapi teendőink mellett igyekeztünk minél többet töltődni, hogy az évad második felében feszesebb tempóban érkező eseményekre rápihenjünk. Az idei év eddigi versenyeit mérlegelve nem lehetünk elégedettek. Szeretnénk a tabellán feljebb kapaszkodni, úgy érezzük, hogy a jelenleginél jóval előrébb lenne a helyünk. Ennek megvalósításához keményen oda kell tennünk magunkat a bajnokság második félidejében.

Árral szemben

A veszprémi nullázásunk miatt a tabellán is hátrébb szorultunk, ebből fakadóan a rajtszámunk újra két számjegyű lesz. Az elől rajtolókkal nem feltétlenül tudunk azonos feltételekkel küzdeni a szombati napon. Ennek mértéke és hatása majd élesben derül ki, attól függően kit hol ér a naplemente, a hőmérséklet és időjárási tényezők változásai.

Az elmúlt pár évben a kassai futamokon keveset szerepeltünk, így az újabb pályákat kevésbé ismerjük. Korábban sok élménnyel gazdagodtunk a közös rendezésű futamokon, ezekből az első abszolút szakaszgyőzelmemre gondolok vissza legszívesebben.”

Lackó

Szigeti Lackó: „Örülök, hogy újra Spici mellett ülhetek. Még szokom a környezetet és van tanulni való, de már az előző alkalommal is jól tudtunk összedolgozni. Remélem, ismét jó párost alkotunk majd. A futam előtt még teljesítünk egy tesztet, hogy kicsit bemelegítsük magunkat és a körülményekhez beállítsuk az autót.

Bízunk benne, hogy most elkerül minket a technika ördöge és minden hátráltató tényező. Örülnénk egy vizes versenynek, de ettől sokkal fontosabb, hogy a döntési helyzetekben megfelelő gumit és beállításokat válasszunk. Izgalmas küzdelmekre számítunk.”


Hozzászólás kikapcsolva.