Houdinitől veszünk majd leckét

13240020_797925827008209_3669922395007171548_nBéres László igazolt távolléte alatt ismét Bazsó Attila foglalt helyet Spici mellett a Szombathely Iseum Rallye-n. Felszabadultan és jókedvvel indult a verseny első napja a párosnak. A szombati hosszabb szakaszok igencsak megkavarták a mezőny megszokott sorrendjét. Ezeken a gyors, murvás szakaszokon nagyon sokat számított a tiszta nyomvonal, kanyarív és féktáv. Igazi kihívás volt ilyen körülmények között versenyezni, de emellett nagyon kiegyenlítetlen is, hiszen a később érkezők jobb körülmények között autózhattak. Panaszkodni nem volt okunk, hiszen az első napot remek időket autóztunk és a 4. helyen fordultunk vasárnapra.


A helyezésünk és sikerszomjunk azt diktálta, hogy amennyiben végig kemény tempót tudunk diktálni akkor a miskolci elmaradt dobogós küzdelem itt válhat valóra.

Spici így kommentálta az esetet: A korai kelés miatt lehet nem reggeliztünk és túl nagy volt az étvágyunk. Azt tudni kell, hogy ezzel az autóval minden méteren pengeélen kell menni, hogy az első 5 autóval lépést lehessen tartani. A reggeli első gyorsasági szakasz vége előtt 2-3 kanyarral nagy tempóval érkeztünk meg a nem jól belátható féktávra és nem számítottunk ilyen erős felhordásra. A csúszósabb részen a sebességből már nem tudtunk eleget veszíteni, hogy beforduljunk. A belső íven lévő nagy gumik helyett a bozótba való sodródást választottuk. Nem is lett volna komolyabb gond, ha nincs ott egy gödör és nem ül fel az autó. Szinte mozdulni sem tudtunk, majd negyed órába telt a szabadulás.

A következő gyorsra ilyen hátránnyal nem tudtunk időben odaérni és még kaptunk 50 másodperc büntetést. Természetesen ennek már nem volt jelentősége. A szervizparkig hátralévő gyorsokat még abszolváltuk becsületből és hogy a nézőknek is autózhassunk egy kicsit. Ekkora hátrányból nem volt értelme folytatni a küzdelmet, hiszen a pontszerző helyek is elérhetetlen távlatba kerültek. Nehéz szívvel, de fel kellett adnunk a viadalt és arra kellett gondolnunk, hogy 3 hét múlva itt a következő verseny. Jelen helyzetben nem volt értelme ilyen magas kockázatvállalásnak. Ezeket az energiákat elraktároztuk, hogy a következő versenyen elővehessük!

Találkozunk a következő futamon!

Köszönjük szurkolóinknak, akik mellettünk állnak és mindig bátorítanak, illetve támogatóinknak, hogy bizalmukat nekünk szavazták!


Hozzászólás kikapcsolva.