Főnyereménnyel felérő harmadik hely

Az MNASZ Nyílt Rallycross Bajnokságának hatodik, máriapócsi futamának – 09.24-25. – nevezési listáján találkozhattak újra Spitzmüller Csaba nevével a sportág szerelmesei a Supercar kategóriában. Spici, Peter Hedström korábbi Skoda Fabia Mk II Supercar-jával állt rajthoz az idén 20 éves RabócsiRingen.

Spici és csapatának nem titkolt célja a tapasztalatszerezés, az autó tesztelése és az alapbeállítások megtalálása volt. Emellett újra meg kellett szokni az egymás elleni küzdelmet futamról, futamra és a változó felszín egy körön belüli kihívásait.

Amilyen rosszul indult a futam Spici számára, az első szombat délelőtti szabadedzésen a kerékagy kettétörése miatt, “főnyereménnyel” felérő 3. hellyel zárta a rabócsiringi kategória döntőt vasárnap délután.

Spici: Gyakorlatilag az első szabadedzésen ahogy elrajtoltam, az első kanyarban kettétört a kerékagyunk. Azonnal félre is kellett húzódnom. Így a lehető legrosszabbul indult a futam a számunkra, hiszen kimaradtak a szabadedzések és az első előfutam. Nagy hátrányba kerültünk így, de mi ide tesztelni jöttünk.

Szerencsénkre ez a hiba rögtön a futam elején jött, amit sikerült éjszaka orvosolni. Nagyon keveset aludtunk, de a szervizcsapat vasárnap reggelre megcsinálta az autót! Tanuljuk az autót és még rengeteg mindenen változtatnunk kell. Hihetetlen potenciál van az autóban, amit eddig még nem tudtam kiautózni.

Úgy vágtunk neki a hétvégének, hogyha sikerülne döntőbe jutnunk az felérne egy főnyereménnyel. A célunkat elértünk! Döntőbe jutottunk!

A döntőben nagy csetepaté volt előttünk, igyekeztem a morzsákból csipegetni, miközben azzal küzdöttem, hogy hátul alig volt tapadásunk. Fékerő-problémáim miatt sokat mentem keresztbe. Tudjuk a probléma okát és a következő nyirádi futamra megoldjuk és sokkal, de sokkal gyorsabb leszek.

Folytatni kell a versenykilométerek gyűjtését, miközben lépésről, lépésre fejlődni is szeretnék. Csak a mesében, létezik a “Jöttem, láttam, győztem!” gondolata. Mindenkinek be kell állni a sorba megfelelő alázattal és az eredmény is megérkezik a befektetett munka mértékében.


Hozzászólás kikapcsolva.