Extra Jokerekkel a 4. helyig

DuEn_RX_Slovakiaring2017_404

A slovakiaringi verseny előtt komoly és hosszú felkészülési időszakot tudhatott maga mögött a csapat. A tavaly őszi tesztverseny után elemeire bontottuk az autót és a felülvizsgálat mellett kisebb módosításokkal az alapoktól építettük fel újra.

Spitzmüller Csaba:

A szezonnyitó rajtjáig elkészültünk az utolsó simításokkal. Az edzésen gyűjtött tapasztalatok kedvező jeleket mutattak, néhány bosszantó apróságon úrrá kellett lennünk. Az előfutamok rányomták a bélyegüket az egész versenyre. Az elsőben kiugrottam a rajtnál, majd biztonsági rajtot véve büntetésből 2x kellett teljesítenem a joker kört. Nem volt erős a kezdés, bíztunk a folytatásban. A következő előfutam egy biztonsági rajttal sem sikerült jól. A harmadik előfutam rajtját nagyon el akartam kapni, de beugrottam és újra megkaptam a 2 jokeres büntetést. Ennek ellenére nagyon jó ritmust találtam és sikerült középdöntőt érő időt autózni.DuEn_RX_Slovakiaring2017_398

A középdöntőben az előfutamok miatt nem volt ideális a rajtpozícióm, a rajtra fokozottan figyelve a pályán kellett extra teljesítményt nyújtani, hogy felkapaszkodjak a döntőbe jutást érő harmadik helyre. Komoly és élvezetes küzdelem volt, sikerült megoldani a feladatot!

A fináléban sem volt könnyű helyzetünk. Hátulról rajtolva a győzelmi esélyek totális, míg a dobogós remények komoly csorbát szenvedtek. A cél a minél jobb helyezés elérése és több pont szerzése volt. A negyedik helyen mosolygott rám a kockás zászló, miközben a futam közepétől komoly csatát vívtam a harmadik helyért.

Belülről nagyon élveztem a futamokat, folyamatosan javultak az időim is. Fontos tapasztalatokat gyűjtöttünk a verseny során. Az előfutamok tükrében örülök a negyedik helyezésnek és a gyűjtött pontoknak.

Úgy érzem alig telt el pár nap és már itt van az újabb bajnoki futam. A csapat másik egységének közben volt egy rallye futama is, így nem volt eseménytelen az elmúlt 3 hét. Szeretnénk még fejleszteni és finomítani az autón, de erre most nem jutott elegendő idő.

DuEn_RX_Slovakiaring2017_547

Várokozásokkal tekintünk a húsvéti máriapócsi versenyre. Szeretnék zökkenőmentesebb előfutamokat teljesíteni, ahol jobban érvényesül a valódi teljesítményünk és úgy tovább haladni a döntőig. Közben nem szabad megfeledkeznünk a komoly ellenfelekről, akikkel izgalmas csatákra számítok.

Találkozzunk húsvétkor a Rabócsiringen!

fotók: DuEn


Hozzászólás kikapcsolva.