Idényzáró hajrá a bajnoki dobogóért!

sDSC_0804A máriapócsi Rallycross Parádén nyújtott teljesítményünkkel elégedettek vagyunk, remek futamokat és versenyt teljesítettünk. Újabb tapasztalatokkal és értékes bajnoki pontokkal gazdagodtunk.

A RabócsiRing új nyomvonalához és karakterisztikájához hangoltuk az autót a szombati nap első felében lebonyolított 2 szabadedzésen. A vonalvezetés technikásabbá vált a pályán, de az aszfalt arányának növekedése nem kedvez nekünk. A beállításainkat finomhangolva kezdtük meg a kvalifikációs futamokat. Az első előfutamban sokáig tudtuk tartani a lépést Kiss Pál Tamással és Peugeot-jával, annak ellenére hogy a Skoda váltója innentől egyre gyakrabban rakoncátlankodott.

sDSC_0234Úgy érzetük, mintha a második előfutamtól folyamatosan döntőket futottunk volna. Ennek természetesen a nézők is örülhettek, de a versenyzőknek is komoly kihívást jelentett.

Spici:

A 2. előfutamot is sikeresen abszolváltam és a 3. előfutam startjához összetettben másodikként álltam ki. A rajtot nem a legjobban kaptam el, pozíciót vesztettem. Mózer Attilla nyomába eredtem, felzárkóztam, majd a murván egy apró hibáját kihasználva sikerült előzni és egy pozíciót visszaszerezni. Az utolsó előfutamot negyedik hellyel és az előfutamokat összesítettben a 3. helyen zártuk.

Az elődöntőben tempós futamot autóztunk Kiss Pál Tamás mögött a többieket leszakítva. Köridők alapján második helyet hozhattunk volna, de a középdöntőkből a helyezések alapján történik a döntőbe jutás. A döntőben ennek megfelelően a 3. rajtkockából várthattuk a folytatást.

sDSC_0044A döntő rajtjánál nem volt jó a tapadásunk, fortuna sem állt mellénk és a váltó is egyre makacsabban viselkedett. Az első kanyar után negyedikként tudtam besorolni. Abban bíztam, hogy jó joker-taktikával megelőzhetem a harmadik helyen lévő Max Puchert, aki a bajnoki tabellán is legnagyobb elenfelünk jelenleg. Szerencsétlen egybeesés, hogy ugyanazt a kört választottuk jokernek. Amikor megláttam, hogy ő is jokerre helyezkedik, már késő volt. Tettem egy kisérletet, hogy a normál nyomvonalon forduljak és lassuljak, de túl nagy volt a tempó, már nem volt visszaút, nekem is jokerre kellett mennem. A hátralévő körökben nem volt meg a megfelelő ritmus és nem tudtam felzárkózni támadási pozícióba, így negyedikként értem célba a döntőben.

sDSC_0499A bajnoki dobogóért fojtatott küzdelemben stabilizáltuk helyünket. A tabella jelen állását elnézve jól állunk, de nem dőlhetünk hátra, sokkal keményebb dolgunk lesz! A minuszolást figyelembe véve a valódi előnyünk jóval kevesebb, mert az üldözőinknek nem kell minuszolni a kihagyott versenyeik miatt. 5 pont az előnyünk csupán.
Nem pihenünk a 2 verseny közötti rövid időben. Az autó revíziója és felkészítése lázasan folyt. Nehezítő körülmény volt a Mecsek Rallye, mert a csapat erőforrásait az is vitte. A felkészüléssel célegyenesbe fordultunk, péntek reggel indulunk a Slovakiringre és bizakodva várjuk a hétvégét. Szeretnénk odatenni magunkat, a maximumot kell nyújtanunk az elejétől a végéig, a pontelőnyünk taktikázáshoz nem elegendő.

Drukkoljátok nekem és a csapatnak a jó szerepléshez és bajnoki dobogóért! Hamarosan találkozunk a Slovakiaringen!


Hozzászólás kikapcsolva.